Op deze pagina presenteren wij u met regelmaat interessant nieuws.
   
   
 
Nieuwe website gelanceerd
21.12.2007
   
 
Eind 2007 besloten wij onze garage te voorzien van een nieuw gezicht.

Samen met Xtra Creations Webdesign hebben wij gekeken naar de mogelijkheden en kansen die internet ons als garage te bieden heeft. Onze bestaande website werd vervangen voor deze totaal nieuwe website. De grootste vooruitgang is vooral geboekt bij de layout, de completere consumenteninformatie en een vernieuwde occasiondatabase. Hiermee hopen wij u nog beter van dienst te kunnen zijn.

Niet enkel onze online strategie werd onder handen genomen, ook ons bestaande drukwerk werd door hetzelfde Xtra Creations Webdesign opnieuw vormgegeven en geleverd. Zodoende kunnen wij u in de nabije toekomst optimaal van dienst zijn.
   
   
 
 
Mini presenteert Clubman, vanaf nu leverbaar
24.11.2007
   
 
klik hier...
Mini had op 10 november de stationwagenvariant klaarstaan bij de dealers. Hij heet opnieuw Clubman; die naam is in het verleden al eerder gebruikt door Mini's. Ook een verwijzing naar het verleden zijn de achterdeurtjes die verticaal te openen zijn. De Clubman is 24 centimeter langer dan de hatchback.

De auto is een tweedeurs maar aan de rechterkant van de auto zit een achterwaarts openend portier dat de instap achterin vergemakkelijkt. Daar worden de inzittenden getrakteerd op extra beenruimte want de acht centimeter die de wielbasis langer is, komt geheel aan hun ten goede. De bagageruimte meet 260 liter. Als de achterbank is neergeklapt is dat 930 liter.
   
 
Wanneer de Clubman op de markt komt zijn drie modellen beschikbaar: de eerste is de Cooper Clubman: die heeft de 120 pk 1,6-liter motor aan boord. De sprint van 0 naar 100 km/u gaat in 9,8 seconden en de topsnelheid ligt op 201 km/u. De Cooper S Clubman heeft de 175 pk turbomotor. Die kan in 7,6 seconden van 0 naar 100 km/u houdt op bij 224 km/u. Tot slot is er de Cooper D Clubman met zijn 1,6-liter dieselmotor met 110 pk en maximaal 240 Nm trekkracht. De obligate sprint gaat daarbij in 10,4 seconden en de topsnelheid is 193 km/u. De het brandstofverbruik profiteert van de nieuwe technieken die Mini voor het modeljaar 2008 op alle auto's gebruikt. Ze krijgen net als verschillende modellen van BMW de beschikking over Auto Start-Stop, hergebruik van remenergie en de bestuurder krijgt een signaal zodra het ideale moment van schakelen is bereikt. De C-stijlen en delen van de bumpers zijn bij de Clubman uitgevoerd in contrasterende kleuren – naar keuze zilvergrijs of zwart. Dat geldt ook voor het dak, maar die kan als optie in de carrosseriekleur worden uitgevoerd. In totaal zijn met de twaalf carrosseriekleuren veertig combinaties mogelijk. De kleur met de naam ‘Hot Chocolate' is speciaal voor de Clubman gemengd met de combinatie met de C-stijlen en de bumper in het achterhoofd. In het interieur is keuze uit vier kleuren en vijf zogeheten ‘Color Line'-varianten.
   
   
   
 
BMW m3 cabrio "Gekiekt" !
22.11.2007
   
 
De BMW M3-familie verwacht gezinsuitbreiding: naast de coupé verschijnen op korte termijn ook een sedan- en een cabrioversie.

BMW is de laatste tijd druk aan het testen met de nieuwe carrosserievarianten. Brian van Goethem maakte deze foto van een ongecamoufleerde M3 Cabrio op de A6 van Heilbronn richting Mannheim. De auto verraadt zich door de vier uitpijpen en karakteristieke lichtmetalen wielen van de M-serie. Bij een BMW M3 gaat het in de eerste plaats om het rijden. De 4,0-liter V8 is natuurlijk een prima start: met een vermogen van 420 pk en 400 Nm koppel wordt-ie alleenheerser in het rijk van potente cabrio's in het D-segment.
   
 
De Audi RS4 Cabriolet gaat immers uit productie en Mercedes-Benz heeft traditioneel geen cabrioversie van de C-klasse. De grote vraag is of BMW het gewicht een beetje kan beperken. Een 335i Cabrio weegt leeg immers al 1725 kilogram, een waarde die niet echt bij een sportieveling als de M3 past. Het stalen cabriodak is debet aan dit hoge gewicht. Maar alles is relatief: ook de open M3 zal natuurlijk met gemak zijn begrensde topsnelheid van 250 kilometer per uur halen. De BMW M3 Cabrio begin volgend jaar op de markt. Dan maakt de importeur ook de prijzen van de open M3 bekend